Cycloonpark van het najaar op het schop!

Jan Waanders en Henny Timmermans hadden ook niet anders verwacht. ,,Vanaf het begin, in 2006, is de buurt zeer nauw betrokken geweest bij de herinrichting van het park. Wij zijn er als leden van het zeskoppige ontwerpteam zo ongeveer vanaf het begin mee bezig. Heel mooi dat het over een jaar echt allemaal klaar is.”

Het niet al te grote Cycloonpark, ingeklemd tussen de Burgemeester Bloemersstraat, Prins Hendrikstraat en Prinses Marijkestraat, is al bijna honderd jaar oud. Al tijdens de bouw van de wijk De Koppel werd bepaald dat het aangrenzende park heringericht zou worden.

Heel veel wensen

De kosten voor vernieuwing dragen wooncorporatie ProWonen en de gemeente Berkelland. ,,De omwonenden kregen als taak samen een ontwerp te maken. Daarom begonnen we vorig jaar met het inventariseren van de wensen. Dat bleken er heel veel, en de meeste zijn gehonoreerd. Zo wilden de wijkbewoners een plek waar jong en oud kunnen spelen en recreëren, én een plek om te herdenken”, vertellen Waanders en Timmermans.

Podium

In het definitieve ontwerp is ruimte voor een groene heuvel waar kinderen kunnen spelen. De sloot langs de Prinses Marijkestraat wordt aangepast zodat kinderen er tijdens vorst kunnen schaatsen. Voor senioren komt er een jeu-de-boulesbaan. Bomen, struiken en hagen worden deels vervangen. Middelpunt wordt een podium van twee verdiepingen, op de plek waar ooit een muziekkoepel stond. Bij dat podium verrijst een circa vijf meter hoog kunstwerk dat herinnert aan de cycloon die in 1925 Borculo zwaar trof. Waanders: ,,In dit park herinnerde eigenlijk niets aan die natuurramp. Dus dat werd wel eens tijd.” Op 14 april, tijdens de feestelijke afsluiting van wijkplan De Koppel, toont het ontwerpteam de maquette van het te plaatsen cycloonkunstwerk.

,,De omwonenden waren aanvankelijk een beetje huiverig voor mogelijke hangjeugd”, vertelt Jan Waanders. ,,Mede dankzij een aantal lichtmasten hopen we overlast te voorkomen.” De werkzaamheden beginnen in het najaar, volgens planning is het hernieuwde Cycloonpark rond de jaarwisseling klaar.

Bron: Tubantia.nl

Reacties gesloten.